ועידת עסקים קטנים – מקבץ ידיעות ונאומים

ועידת "כלכליסט" לעסקים קטנים ובינוניים מתקיימת היום. שלל נואמים מהמגזר הפיננסי והפוליטי של ישראל מציגים את משנתם בכל הקשור לעסקים הקטנים בארץ. הנה מבחר ידיעות מעניינות מהוועידה (פוסט זה יתעדכן בהמשך, במידת הצורך).

"הביורוקרטיה בישראל הופכת את חיי העסקים הקטנים לבלתי נסבלים"

שר הכלכלה, נפתלי בנט, מראה כי הוא מבין היטב את מצב העסקים הקטנים בישראל: "בסוריה לוקח כ-140 יום לקבל אישורי בנייה לעומת 220 ימים בישראל. אני חושב שאנחנו צריכים לעצור לרגע ולהבין שאנחנו נמצאים עכשיו באולם שמפוצץ פראיירים. כולכם פראיירים… אתם לא מבקשים טובות מאף אחד. בד"כ אתם רק רוצים שנעזוב אתכם לנפשותיכם ולמרבה הצער זה בדיוק מה שהמדינה לא מצליחה לעשות. אנחנו נכנסים לכם לורידים ומקשים על עשיית עסקים בזמן שזרועותיה בשלטון המקומי מטילות עליכם דרישות מוגזמות והופכות עשרות אלפי עסקים לעבריינים בפועל".

"עסקים קטנים הם התשתית הטבעית והבנייה של המדינה והכלכלה הנכונה"

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי: "במשק יש אשראי אדיר שנותנים כדי לקדם. רק במערכת הבנקאית בלבד יש 860 מיליארד שקל. המגזר העסקי מקבל 415 מיליארד שקל שניתן כשאשראי. השאר הולך למשקי הבית ולמשכנתאות. אתם מקבלים 60 מיליארד שקל לעסקים קטנים ובינונים. אתם מהווים כזה אחוז גדול, אתם התשתית האמיתית, אתם זקוקים לזה באמת ומקבלים שום דבר. ומי מקבל את היתרה? שני אחוז שקראתי להם בוועדה "העילויים", הטייקונים, שמקבלים מסה אדירה".

"אין דרך לעזור לחלשים בחברה ללא סיוע לאדם העובד"

שר האוצר, יאיר לפיד, מדבר על האדם העובד: "מי שדואג לאדם העובד יודע שאנחנו חייבים מגזר עסקי חזק, כי מגזר עסקי מייצר מקומות עבודה, ומשכורות, וצמיחה, ותחרות שמורידה מחירים. אז התפקיד שלנו הוא לעזור לאנשי עסקים להתרחב, לפתוח עסקים, להקל על הבירוקרטיה, וגם להגן עליהם מפני רשעות וקינאה, כי זה טוב לאדם העובד. ובדיוק מאותה סיבה התפקיד שלנו הוא להלחם נגד חברות פירמידה, וריכוזיות יתר, ותכנוני מס אגרסיביים ומונופולים, כי זה רע לאדם העובד".

"נקים קרן חדשה לעסקים קטנים בהיקף 3 מיליארד שקל"

יו"ר בנק לאומי, דוד ברודט: "זה לא סוד שבין הבנקים ניטשת לאחרונה תחרות עזה על מגזר הלקוחות של העסקים הקטנים והבינוניים. התחרות, כידוע, אינה משקרת והסיבה לחשיבות הגדולה שאנו רואים במגזר הזה היא תרומתו המכרעת לצמיחתם של משקים וליצירת מקומות עבודה. זו גם הסיבה שמדינות רבות מייצרות אקלים התומך בעסקים כאלה, בין היתר באמצעות מדיניות מיסוי מעודדת, העדפה במכרזים ממשלתיים, סיוע בהכשרת עובדים, הקמת גופים שמטרתם ליווי וייעוץ מקצועי והקמת קרנות בערבות ממשלתית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *