הרשות לעסקים קטנים תעניק סיוע למבשלות הבירה בגלל עליית המס

מס בירה עסקים קטניםבישראל, כמו בישראל, עובדים בשיטה של בקרת נזקים, במקום בתכנון ומחשבה מראש. גרוע מכך – כאשר כבר מנסים לתקן את הנזקים, מגלים שהם גדולים וחמורים, וכנראה שהתיקון הוא בבחינת "מעט מדי מאוחר מדי".

לפני זמן קצר, העלתה מדינת ישראל את המס על הבירה. המס על הבירה הועלה בכ-2 שקלים לליטר, מ-2.18 ל-4.19 שקל. העלאת המס לבקבוק קטן הסתכמה ב-66 אגורות לבקבוק. וכיצד זה השפיע על העסקים הקטנים בתחום? המבשלות הקטנות ביקשו להחריג אותן מהצו, מאחר שהבירה שלהן נמכרת בבקבוקים גדולים יותר ובמחירים גבוהים מאלה של סוגי הבירה הרגילה. בעלי פיצוציות ומכולות ניצלו את העלאת המס כדי להעלות את מחירי הבקבוקים בכ-2 שקלים, והעלייה במחירים החלה להרתיע קונים. הביקוש לבירה ירד, ו-3 מבשלות קטנות כבר נסגרו.

למרות בקשת ארגון המבשלות הקטנות, התברר שלא ניתן להחריג את המבשלות הללו מהצו, ולכן הוחלט כי הרשות לעסקים קטנים תסייע למבשלות הבירה שמתקשות להתמודד עם העלאת מס הקנייה. הסיוע, בהיקף של 1.5 מיליון שקל, הוסדר ביוזמת יו"ר ועדת הכספים, ח"כ סלומינסקי.

המדינה, במקום לפעול באופן שיטתי ולסייע לעסקים הקטנים להתמודד בשוק מונופוליסטי וכוחני, ולייצר אפשרויות מגוונות יותר עבור הצרכנים, מצליחה בעיקר לפגוע ביזמים ובעסקים קטנים. הסיוע הזה לא היה נחוץ לו היתה מתבצעת מעט מחשבה מראש. עכשיו רק נותר לראות מה יעלה בגורל שאר המבשלות הקטנות, מי ישרוד ומי ייאלץ לסגור את העסק ולהמשיך הלאה.

תמונה: By Jon Sullivan [Public domain], via Wikimedia Commons

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *