עסקים קטנים – מקור הצמיחה של המשק

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, מתייחס לנושא העסקים הקטנים בישראל, במאמר שפורסם באתר האיגוד.

לדבריו, "הרבה מדובר על כלכלת המדינה, והרבה מדובר על הצורך להגביר את הצמיחה, ליצור מקומות עבודה חדשים, לחזק את המערכות הפיננסיות ולשפר את הכנסות המדינה. אבל מה שמאוד מעניין, זה שבמרבית הדיונים הכלכליים ובעיקר בדיוני המקרו, מחמיצים תמיד את המקור לקיומה והתפתחותה של צמיחה כלכלית".

עוד כותב עו"ד לין: "היקף הכנסות המדינה ממסים מושפע יותר מהיקף הפעילות הכלכלית, מאשר שיעורי המסים. אם לדוגמא, חברות עסקיות לא תהיינה רווחיות, העלאת שיעור מס החברות לא תתרום מאומה, היא עלולה אפילו לגרום לתוצאה הפוכה – לפחות רווחים של חברות".

לין מסביר במאמרו כי בישראל כ-450 אלף עסקים קטנים ובינוניים. מתוכם 375 אלף הם עסקים שהמחזור בהם אינו עולה על מיליון ש"ח, ועוד 75 אלף עסקים בהם המחזור אינו עולה על 5 מיליון ש"ח בשנה. אלה הם העסקים הקטנים והבינוניים המהווים 94 אחוזים מכלל העסקים בישראל. עסקים קטנים ובינוניים אלה קשורים בדרך כלל בזיקת בעלות משפחתית. עסקים קטנים אלה, הם אלה היוצרים את עיקר הצמיחה במשק ואת עיקר הכנסות המדינה שכן הם לא נהנים מהטבות מס מיוחדות ולא מקבלים מענקים. עם זאת, הם משלמים את מלוא מס החברות בשיעור של 25 אחוז ואת מלוא המס על חלוקת דיבידנד שהועלה לאחרונה ל-30 אחוז . מי שמעוניין בהמשך צמיחת המשק חייב להתמקד בתשתית רחבה זו של המגזר העסקי.

לקריאת המאמר המלא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *