צילום: clement127
ברגעים אלה ממש, יושבים שכירים רבים וחולמים בהקיץ על פתיחת עסק משלהם. הסיבות רבות ומגוונות – הם חשים שאינם ממצים את הפוטנציאל שלהם בעבודה הנוכחית; הם שונאים את הבוס; הם לא במקצוע הנכון, לדעתם; המשכורת לא מספקת אותם ועוד.
עסק משלכם יכול להיות כיף גדול, אתגר מדהים ומקור לסיפוק בלתי נגמר. האמת היא, שקל מאוד לפתוח עסק חדש. המורכבות נובעת מהצורך לנהל את העסק בשוטף, להחזיק אותו ולהצליח איתו לאורך זמן. באופן לא מפתיע, יש הרבה אנשים שקופצים לתוך העולם הזה מבלי לבחון את המשמעויות של המעבר משכיר לעצמאי.
אחד הדברים החשובים לעצמאי, הוא היכולת שלו להעריך את עצמו ואת המיומנויות שלו, ולהיות כנה עם עצמו. זה אולי לא נעים לשמוע, אבל זו האמת – לא כל אחד יכול להיות עצמאי. שנייה לפני שאתם פותחים עסק, עצרו רגע וחשבו – האם זה באמת מתאים לכם?
אתם חוששים מאתגרים ומהלא נודע
אפשר להתכונן לפתיחת עסק. אפשר לקרוא חומר מקצועי, ללמוד מנסיונם של אחרים, לבחון את השוק שבו אתם רוצים לפעול ואפילו לבנות תוכנית אסטרטגית מסודרת (מה שרוב האנשים לא עושים). ועם זאת, המעבר לעצמאות כרוך בהרבה טלטלות, אתגרים חדשים והפתעות (נעימות ולא נעימות). ניהול עסק קטן מצריך הרבה תושייה, יכולת להתמודד עם תקלות ובעיות לא מוכרות, התמודדות עם בירוקרטיה, טפסים ותהליכים ולמידה של מיומנויות חדשות על בסיס קבוע – בין אם כדי להישאר תחרותיים בתחום שלכם ובין אם כדי להתמודד עם מצבים חדשים, שאתם לא רגילים אליהם.
אם אתם מעדיפים שגרה ברורה וקבועה, ולא רוצים לשנות את אורח החיים שלכם באופן דרסטי – ייתכן שכדאי שתשקלו בשנית את פתיחת העסק.
אתם צריכים שמישהו יגיד לכם מה לעשות
אף אחד לא אומר לכם מתי לקום, איך להתלבש, מתי להתחיל לעבוד ואיך לדבר עם לקוחות כשאתם עצמאים. בתיאוריה, אתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים. בפועל, אם אתם רוצים שיבואו אליכם לקוחות, שימליצו עליכם ושגם ישלמו לכם בסוף פרויקט מוצלח, אתם צריכים לקום בזמן, להתלבש בצורה מכובדת, לסיים את המשימות שלכם ולדבר עם הלקוחות בצורה מנומסת ו/או תקיפה כשצריך. אם אתם צריכים שמישהו "יישב לכם על הראש" כדי שתתחילו להזיז את עצמכם כל יום, אתם לא צריכים להיות עצמאים.
אתם לא מסודרים
A clean desk is the sign of a sick mind – מקור הציטוט הזה לא ברור, ומייחסים אותו לעתים לאלברט איינשטיין ולעתים לאוסקר וויילד. בוודאי שקצת בלאגן על שולחן העבודה שלכם לא יהרוג אתכם, ומי שעסוק בניקוי אבק ומיון ניירות כל היום, לא ימצא זמן לעבוד.
ועם זאת – עצמאי חייב להיות מסודר. הוא חייב לדעת איפה כל כלי עבודה נמצא ואיך להשתמש בו; הוא צריך לדעת איפה המסמכים של הלקוח, האם הם נשלחו למקום הנכון ומתי; הוא צריך לדעת לתעד את הפעילות שלו כאשר הוא עובד על בסיס שעות עם הלקוח; הוא צריך להוציא חשבוניות ולקבל תשלומים ולתעד את כל התהליך; הוא צריך לדעת לתעד את הקוד שלו בצורה מסודרת כשהוא מפתח – ועוד ועוד.
בנוסף, עבודה בסביבה שהיא לחלוטין מבולגנת ומלוכלכת לא תעשה רושם על הלקוחות, ובסופו של דבר תזלוג אל העבודה עצמה. כשהעסק הוא שלכם – אין לכם את מי להאשים בברדק מלבד את עצמכם. אם אתם יודעים שאתם לא מסוגלים לעבוד בצורה מסודרת ולשמור על ארגון כלשהו בעסק שלכם – כנראה שאתם לא צריכים לפתוח אחד.
אתם לא יודעים להתנהל פיננסית
כשכירים, ברוב המקרים אתם יודעים איזה סכום כסף ייכנס לחשבון הבנק שלכם ב-10 לכל חודש. אנחנו יודעים שחלק ניכר מהאנשים חיים מעבר ליכולות הפיננסיות שלהם, ואיכשהו ממשיכים להתגלגל עם הלוואות ועל בסיס משכורת קבועה – בלי לחשוב לשנייה על העתיד. כעצמאים, אין לכם את הפריווילגיה המפנקת הזו. המחזור הפיננסי שלכם אינו חודשי, אלא שנתי. במהלך השנה, ייתכן שתחוו תקופות ארוכות של חוסר פעילות, לעומת תקופות מאוד אינטנסיביות של עבודה ללא הפסקה.
ההוצאות, לעומת זאת, לא מחכות לאף אחד. מזון, שכר דירה, חשמל, הוצאות תפעול עסק שונות, משכורות (אם יש עובדים) ומסים – את כל אלה צריך לשלם על בסיס חודשי, ואף אחד לא יעשה לכם הנחות כי אתם עצמאים.
כבעלי עסק, אתם צריכים לדעת להתנהל פיננסית: לדעת מה תזרים המזומנים שלכם, לדרוש תנאי תשלום סבירים ומקדמות בפרויקטים שלכם, לגבות כספים, לשלם מסים וחשבונות בזמן ובצורה יעילה ולהחזיק כרית בטחון של מזומנים עבור התקופות שבהן אין לכם הכנסה. בנוסף, אתם צריכים לדעת להשקיע את הכסף שלכם בעצמכם. כעצמאים, אין לכם פנסיה או דמי אבטלה, ואף אחד לא ידאג לכם אם לפתע, חלילה, לא תוכלו לעבוד. לכן, אתם צריכים לדעת כמה אתם מוציאים בכל חודש, כמה כסף נכנס ואיך להשתמש בהכנסה העודפת. אתם גם צריכים לבטח את עצמכם בביטוחים כמו אובדן כושר עבודה. ולא פחות חשוב – אתם צריכים להבין שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם לבזבז כסף על שטויות, גם אם זו הוצאה מוכרת.
אם חשוב לכם מאוד לשבת באופן קבוע בבתי קפה ולהתפנק בנסיעה לחו"ל כל שנה, לא משנה מה מצבכם הפיננסי; אם אתם לא יודעים מה ההבדל בין קרן השתלמות וקרן נאמנות ואם אתם אפילו לא רוצים ללמוד על השקעת הכסף שלכם; אם רק המושג "רואה חשבון" עושה לכם פריחה – מקומכם אינו בעולם העצמאים.
אתם לא יודעים לומר "לא"
כשכירים, אף אחד לא שואל אתכם. כעצמאים, אתם צריכים לקבל את כל ההחלטות, והרבה פעמים ההחלטות האלה כרוכות באמירת "לא" – לא לפרויקט מסוים, לא לתנאי תשלום בלתי הגיוניים, לא ללקוח שמתנהג בגסות, לא ללקוח שדורש יותר ממה שהוסכם, לא לשיחות טלפון בשעות מאוחרות, לא לעבודה בסופי שבוע ועוד.
אם אתם חסרי ביטחון עצמי, ולא יודעים להגיד "לא" בצורה שאינה משתמעת לשני פנים – פתיחת עסק אינה רעיון טוב במיוחד עבורכם.
אתם מתביישים למכור את עצמכם
בהנחה שאתם פרילאנסרים ואין לכם סמנכ"ל מכירות, אתם צפויים לבלות חלק ניכר מזמנכם בשיווק וקידום עצמי. שיווק הוא משהו שמתרחש על בסיס יומיומי – בשיחות עם לקוחות פוטנציאליים, בכתיבת תוכן באתר שלכם ואפילו בשיחות רנדומליות עם אנשים ששואלים "מה אתם עושים". אתם צריכים לדעת להסביר מה אתם עושים, למה אתם טובים במה שאתם עושים, ולמה כדאי לעבוד איתכם ולא עם עוד אחד מאלפי האנשים האחרים שעוסקים באותו התחום. אתם צריכים לעשות זאת ללא בושה ובביטחון מלא, לדעת לענות על כל השאלות המעצבנות ששמעתם אלף פעם ולעשות זאת בסטייל ועם חיוך על השפתיים.
אתם לא יודעים לעמוד בזמנים
זה נשמע מובן מאליו, אבל דחיינות לא יכולה להיות חלק מהחיים של עצמאי. אם לא תעמדו בזמנים שהגדרתם לפרויקט מסוים, אם לא תספקו שירות ומענה מהיר ללקוחות או לקוחות פוטנציאליים ואם תקחו על עצמכם יותר ממה שאתם מסוגלים לבצע – הלקוחות יברחו מכם במהירות הבזק.
ניהול זמן ועמידה בזמנים הם חלק קריטי מחייו של העצמאי. אם אתם שונאים שעונים ומעדיפים להעביר 8 שעות ביום בחצי הילוך – כנראה שעדיף שתישארו שכירים.
אתם לא יודעים לסנן הסחות דעת
צילום: Dimitris Kalogeropoylos
אנחנו חיים בעולם של שפע הפרעות, בייחוד אם חלק ניכר מהעבודה שלכם מתבצע מול מחשב ואינטרנט. הסחות הדעת הן אינסופיות – טלפונים, מסרונים, WhatsApp, הודעות דואר אלקטרוני, פייסבוק, אינסטגרם, רדיט, אתרים מעניינים, משחקי מחשב, צ'אטים לא צפויים ועוד ועוד.
כאמור, אין מי שישגיח עליכם ויבדוק על מה אתם מבזבזים את הזמן שלכם. הסחות דעת הן דבר מבורך לפעמים, וכולנו צריכים הפסקות מהעבודה ורגעי מנוחה. הבעיה מתחילה כשהסחות הדעת משתלטות על היום, ובסופו אתם מגלים ש(שוב) לא עשיתם שום דבר, מלבד לפטפט עם חברים ולבהות בתמונות של חיות חמודות. התירוצים הם אינסופיים – השאלה היא רק לאן הם מובילים אתכם.
אם אתם לא מצליחים לנטרל את הסחות הדעת ולשמור אותן לשעות המנוחה – כנראה שעדיף שתמשיכו לעשות לייקים כשכירים.
פינגבאק: איך לנהל עסק קטן במינימום עצבים? | עוסק קטן