איך מחזירים לחיים עסק קטן שנדמה שאבד עליו הכלח?

עסק קטן האחים גרין

חנויות ספרים הן לא בדיוק עסק משתלם בימים אלה. בישראל, שולטות בשוק שתי רשתות ענק, שמציעות מבצעים של 3-4 ספרים ב-100 שקלים על בסיס קבוע. בעולם, המעבר לקוראי ספרים דיגיטליים (כמו קינדל של אמזון) הינו ברור וחד משמעי. גורלם של ספרי הנייר לא נראה מזהיר במיוחד.

עם זאת, נראה שעדיין יש מקום לחנויות ספרים ייחודיות או מתמחות, במיוחד בתחום ספרי יד שנייה. סיפורה של החנות "האחים גרין" (לשעבר "ויקרא ספרים") הוא דוגמא מצוינת לכך שאפשר להחיות מחדש עסק קטן, גם אם נראה שעבר זמנו וסופו להיסגר. אלון לי גרין ועילאי גרין, הם דור חמישי במשפחה של מוכרי ספרים. הם לקחו לידיהם את חנות הספרים המנומנמת, שיפצו אותה וסידרו חלון ראווה חדש, הרחיבו את שעות הפתיחה ופרשו רשת וירטואלית רחבה במדיה החברתית, כולל עמוד פייסבוק פעיל במיוחד, חשבון באתר "סימניה" וחשבון אינסטגרם – והלקוחות החלו לזרום.

מתוך הפוסט של אסף לבנון בנושא:

"בתור התחלה, הם פתחו דף פייסבוק. אבל לא מדובר בעוד דף עסק שומם שתפקד רק ככרטיס ביקור סטטי, אלא בדף חי ודינמי, שמספק יתרונות לאלו שעשו לו "לייק" (נכון להיות יותר מ-5,200 איש). ימי הולדת של סופרים ידועים מצוינים בדף, וציטוטים נבחרים ואנקדוטות ספרותיות נחלקים בו. אבל זה בקטנה. מה שיותר חשוב זה שאחת לכמה ימים מועלה בו צילום של ספרים חדשים ומעניינים במיוחד שהגיעו לחנות, ולגולשים מוצע להזמינם או לשאול שאלות לגביהם. ספרים נדירים במיוחד מועלים לדף הפייסבוק לצורך מכירה פומבית שלא מצריכה הון בבנק".

לקריאת הפוסט המלא

צילום: האחים גרין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *