בעידן המדיה החברתית והמסרים הקצרים, האם עדיין ניתן להתייחס לניוזלטר כאל כלי שיווקי-עסקי משמעותי? התשובה היא "בהחלט כן", אולם רק במידה שעושים זאת נכון.
ישנם לא מעט פרמטרים שצריך לקחת בחשבון לפני שאתם מתחילים לתכנן, לכתוב ולשלוח ניוזלטר ללקוחות שלכם. לאחר שתחליטו האם כדאי לכם להשתמש בשיטה השיווקית הזו, תוכלו להחליט גם איך לעשות זאת.
מהם היתרונות של ניוזלטר עבור עסק קטן?
ניוזלטר תקופתי הוא שיטה זולה יחסית לשמירה על קשר עם הלקוחות, דרך מצוינת להזכיר להם כי העסק שלכם קיים וזמין לשירותם ושיטה טובה להכריז על מבצעים ואירועים מיוחדים. עבור עסק קטן, שלא יכול לפרסם באופן קבוע באמצעים המסורתיים של רדיו, עיתונים וטלוויזיה, וגם פרסום מסיבי באינטרנט לא מתאפשר לו, שליחת ניוזלטר שיווקי וממוקד יכולה להוות ערוץ פרסום איכותי, זול, זמין ומניב תוצאות מיידיות ומדידות.
ניוזלטר גם מאפשר ללקוחות שלכם ליצור עמכם קשר, לתת לכם פידבק ולסייע לכם בשיפור העסק.
האם אפשר לשלוח ניוזלטר מחשבון המייל הפרטי שלי?
אפשר, אך לא מומלץ. ניוזלטר איכותי דורש איסוף חומר, כתיבה מקצועית ועיצוב גרפי איכותי. למרות העלויות הנמוכות יחסית, עדיין צריך להשקיע בו עבודה. בדרך כלל, אין זה משתלם לשלוח ניוזלטר תקופתי לכמה עשרות בודדות של לקוחות, וכדאי לשקול שיטה זו רק אם יש לכם כמה מאות מנויים רשומים, שביקשו לקבל מכם מידע שוטף. שליחת מייל למאות נמענים מחשבון דואר אלקטרוני פרטי היא עניין מסובך, בעייתי ונוטה לתקלות. עבור ניוזלטר, מומלץ להשתמש במערכות ייעודיות, דוגמת רב-מסר, אקטיב טרייל, IT Newsletter, iContact וכו'. השימוש במערכות ייעודיות מאפשר לכם לקבל סטטיסטיקות ולאמוד את הצלחת הניוזלטר או הקמפיין, לסייע לניוזלטר להגיע ליעדו ולא לתיבת הספאם של הנמענים, ולערוך את הניוזלטר בצורה קלה ומקצועית, תוך שימוש בתבניות עיצוביות קיימות ומערכת עריכת תוכן נוחה.
כל כמה זמן כדאי לשלוח ניוזלטר?
זכרו שבימינו, כמעט כל אדם מקבל עשרות ומאות מסרים אלקטרוניים – הודעות דואר אלקטרוני, מסרונים, הודעות בפייסבוק, התראות בטלפון הנייד ועוד. על מנת שלא להכביד ולהציק ללקוחות, כדאי לשלוח ניוזלטר פעם בשבועיים או פעם בחודש. ברוב המקרים, קשה גם למצוא חומרים לניוזלטר בתדירות גבוהה יותר. במידה שיש לכם אירוע מיוחד, מבצע או הטבה כלשהי להציע – ניתן לשלוח ניוזלטר נוסף, שלא בזמנים הקבועים מראש.
האם אפשר לשלוח ניוזלטר לכל כתובת מייל שיש ברשותי?
בוודאי שלא. חוק התקשורת בישראל אוסר משלוח דבר פרסומת למי שלא אישר במפורש, מראש ובכתב כי הוא מעוניין לקבל מכם דבר פרסומת. החוק מאפשר לשלוח פנייה חד פעמית ולהציע ללקוחות להירשם לניוזלטר, אבל אסור לשלוח דואר פרסומי למי שלא אישר את ההרשמה או ביקש זאת בעצמו. מומלץ גם להתייחס ברצינות יתרה לכל בקשת הסרה מרשימת התפוצה שלכם (מערכות שליחת ניוזלטר מאפשרות לרשומים לבטל את הרשמתם בכל רגע נתון, באמצעות הקלקה על לינק בהודעה שנשלחת אליהם).
על מה חשוב להקפיד בניוזלטר?
- עניין: ניוזלטר איכותי הוא מסמך מעניין, שהלקוחות ירצו לקרוא, והוא צריך להכיל חדשות משמעותיות שמשפיעות עליהם כלקוחות, חידושים בתחום שבו אתם עוסקים, מבצעים או אירועים מיוחדים אחרים.
- כתיבה מקצועית: קל מאוד להתפתות לכתוב את הניוזלטר באופן עצמאי, אולם אם אתם לא כותבים מקצועיים, מומלץ לפנות לנותני שירותים מתאימים בתחום התוכן. ניוזלטר עם שגיאות, ערוך בצורה מרושלת ועם תמונות מפוקסלות עלול לגרום ללקוחות להסיק שגם העסק שלכם מנוהל בצורה חובבנית.
- כמות אייטמים סבירה: אין צורך ב-20 מאמרים בכל ניוזלטר. 3-4 אייטמים איכותיים ישרתו אתכם בצורה מיטבית. אפשר גם לשלוח רק את התקצירים בניוזלטר, ולצרף לינקים לאתר שלכם, שבו יוכלו הלקוחות לקרוא את האייטמים המלאים.
- אמצעים בולטים ליצירת קשר: כאמור, ניוזלטר הוא כלי מצוין לשמירה על קשר עם הלקוחות ולקבלת פידבקים. ציינו במקום בולט את הלינק לאתר שלכם ואת כתובת הדואר האלקטרוני לפניות, ועודדו את הלקוחות ליצור איתכם קשר.
- בדיקת סטטיסטיקות: אם הניוזלטר שלכם נשלח ל-500 אנשים, ורק 50 טרחו לפתוח אותו, סימן שאתם עושים משהו לא בסדר. בנוסף, אם רבות מההודעות חוזרות עם שגיאה, ייתכן שכתובות המייל שלכם לא עדכניות.
- הסרה קלה: עם כל הרצון הטוב, עדיין יהיו אנשים שירצו להפסיק לקבל את הניוזלטר שלכם. הקפידו להזין לינקים להסרה בתחתית כל ניוזלטר וודאו שתהליך ההסרה עובד בצורה תקינה.
- בדיקה לפני שליחה: שלחו את הניוזלטר לכמה כתובות בדיקה לפני השליחה המסיבית ללקוחות. בדקו שהניוזלטר נראה היטב בכמה סוגים של דואר אלקטרוני (דרך אאוטלוק, ג'ימייל, הוטמייל וכו'), ודאו שאין שגיאות או תמונות לא מתאימות ושכל הקישורים עובדים כיאות.
—–
תמונה: By PCL-BO [CC-BY-SA-2.5], via Wikimedia Commons