איך בונים תיק עבודות?

איך בונים תיק עבודות?

תחילת הדרך של עסק קטן או פרילאנסר אינה פשוטה. יש בירוקרטיה שמצריכה טיפול (כמו פתיחת תיק במע"מ ומס הכנסה), דרך עבודה חדשה שיש להתרגל אליה (אין בוס!) ועוד שלל אלמנטים חדשים שלא הכרנו קודם לכן, כמו גבייה מלקוחות, כתיבת חשבוניות, התמודדות עם רשויות המס, שיווק עצמי ועוד.

אחד הקשיים הנפוצים בקרב פרליאנסרים ועצמאים טריים הוא הצורך ביצירת תיק עבודות מרשים, לצורך השגת לקוחות. אחת הבקשות הראשונות של לקוח פוטנציאלי, שלרוב לא מכיר אתכם, היא לראות עבודות קודמות שלכם. אולם, מה ניתן לעשות אם רק התחלתם את דרככם ואין לכם עדיין עבודות להציג? זה מלכוד קלאסי – מצד אחד, אתם צריכים להתחיל לעבוד כדי להציג תיק עבודות, ומצד שני, רוב הלקוחות לא ירצו לשכור את שירותיכם אם אין לכם תיק עבודות.

תיק העבודות שלכם יתפתח ויגדל עם הזמן, אולם כדי לתת לו את בעיטת הפתיחה הראשונית, הנה מספר טיפים שעשויים לסייע.

מעגלים קרובים

בדקו בקרב בני המשפחה, קרובים-רחוקים, מכרים ואפילו הסביבה השכונתית שלכם – האם יש מישהו שמכיר אתכם וירצה את השירותים שלכם? בשלב ראשון, אתם יכולים להציע את השירות או המוצר שלכם במחיר נמוך, או אפילו תמורת ברטר. למשל – עיצוב שלט תמורת אספקת חומרי ציור והדפסה. אם יש סביבכם עסקים קטנים אחרים, יש סיכוי לא רע שהם ירצו לסייע לכם בתחילת הדרך.

עמותות וארגונים ללא מטרות רווח

מצאו עמותה או ארגון התומכים במטרה הקרובה ללבכם, והציעו להם את השירותים שלכם. זה יכול להיות בהתנדבות (אחד המקרים הבודדים בהם אפשר לעבוד בחינם), או תמורת סכום סמלי. עבודה עבור עמותה תיראה מצוין בתיק העבודות שלכם, וגם תאפשר לכם להרחיב את מעגל ההכרויות העסקי שלכם, ליצור קשרים חדשים וכמובן ליהנות מההרגשה הטובה של תרומה לעמותה חשובה.

הפרויקט שלכם

זו לא תמיד אופציה אידיאלית, אבל לפעמים אין ברירה. בין אם אתם ממש מוכרחים לבנות את תיק העבודות ולא מצאתם עבודה אחרת, ובין אם לפתע מצאתם את עצמכם בתקופה ללא פרויקטים חדשים, נצלו את הזמן כדי לעבוד על הפרויקט שלכם. בנו משהו שיהיה רלוונטי לקהל היעד שלכם. זו גם הזדמנות טובה לנסות רעיונות חדשים וטכנולוגיות שלא הכרתם. פרויקט אחד גדול לדוגמא, או כמה קטנים, יהוו תוספת מעניינת לתיק העבודות שלכם, ויאפשרו לכם להציג בצורה יעילה את היכולות והכישורים שלכם.

Cold Calls

פנייה יזומה ללקוחות פוטנציאליים היא לא עניין של מה בכך. כיום, בעידן הספאם הבלתי חוקי, ונסיונות השיווק והפרסום הבלתי פוסקים שמתקיפים כל אחד מאיתנו, פנייה ללא הזמנה עלולה לגרור גם תגובות שליליות. יש לבצע cold calls בצורה זהירה ומנומסת, רצוי בדואר אלקטרוני (יחיד, לא הצפה) או בפקס/מכתב. הפנייה צריכה להיות ממוקדת ורלוונטית, ולא ריסוס לכל הכיוונים, בתקווה שמשהו ייתפס. אחוזי ההצלחה של cold calls הם מאוד נמוכים, ולכן יש צורך בפניות רבות (ללקוחות שונים) ובאורך רוח.

תמונה: DarKobra at Deviantart

1 מחשבה על “איך בונים תיק עבודות?”

  1. פינגבאק: אילו נושאים צריך לכלול אתר תדמיתי לעסק קטן? | עוסק קטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *