החיים של עסקים קטנים בישראל ובעולם כולו לא פשוטים. כדי להצליח בשיווק, הם צריכים לעבוד חכם יותר – התקציבים קטנים יחסית, הצוות לא תמיד מיומן מספיק, וצריך לאלתר ולמלא חללים ופערים.
השינויים בתחום השיווק הדיגיטלי הם תכופים ומהירים. הזירה מתעדכנת ומתחדשת כל הזמן, ועסק קטן שמשווק באינטרנט צריך ללמוד להתאים את עצמו ביעילות, על מנת להישאר רלוונטי. המירוץ לא מסתיים לעולם, ואין באמת זמן לנוח. בזמן שאתם מתמהמהים, המתחרים כבר משיקים מהלך מעניין אחר, ועוקפים אתכם בסיבוב.
האתגרים העומדים בפני עסקים קטנים בתחום השיווק הדיגיטלי הם גלובליים ולמעשה די דומים בכל מדינה. הנה ארבעה מהם:
אתגר יצירת התוכן
בין אם מדובר בקמפיין ממומן ובין אם מדובר בקידום אתרים אורגני, עסקים קטנים מתקשים מאוד בנושא יצירת תוכן איכותי בכמויות הנדרשות. כדי שאתר אינטרנט יישאר רלוונטי, צריך להתפרסם בו תוכן חדש על בסיס שבועי לפחות. קמפיינים ממומנים צריך להתאים לפי הפלטפורמה – פייסבוק, לינקדאין, אינסטגרם ועוד. ויש כמובן גם את נושא הסרטונים – תוכן וידאו הרבה יותר קשה לייצר, והוא דורש מיומנות ומשאבים גדולים משמעותית לעומת תוכן "רגיל".
למעשה, אי אפשר לצפות מעסק קטן שיצליח לספק לעצמו את כל התוכן שהוא צריך, אלא אם יש מישהו שעובד בזה במשרה מלאה. לכן, מומלץ לעסקים קטנים לרכוש שירותי תוכן דיגיטלי באמצעות מיקור חוץ, ולא להסתמך רק על הרעיונות והיכולות הפרטיים שלהם.
אתגר ניהול הזמן
בעלי עסקים קטנים נוטים לנסות לעשות הכל בעצמם – גם כאשר מדובר בשיווק דיגיטלי. אבל שיווק באינטרנט דורש תכנון, ביצוע, הקפדה על פרטים והרבה זמן. זה לא "שגר ושכח", כי צריך גם לנטר את התוצאות ולעשות שינויים בהתאם. מצד שני ישנו הרצון לחסוך בהוצאות. התוצאה – קמפיינים מחופפים ולא מקצועיים, שלא מביאים את התוצאות המבוקשות, ובעצם מהווים בזבוז זמן וכסף. ועוד לא אמרנו כלום על תוכן מביך ומלא שגיאות, תמונות גרועות ולא ערוכות ומסרים שלא מתאימים לקהל היעד.
גם כאן, כדאי מאוד להיעזר באנשי מקצועי ולא להסתמך על יכולת עריכת התמונות שלכם בטלפון.
יותר מדי פלטפורמות
איפה כדאי לפרסם? בפייסבוק? בטיקטוק? בלינקדאין? אולי בכל הפלטפורמות בעת ובעונה אחת? לא רק שקשה להחליט, הנוף השיווקי הזה משתנה כל הזמן – רשתות מדיה חברתית קמות ונופלות, הקהל שבהן משתנה, הפעילות שמתרחשת בהן כבר לא מה שהיתה פעם, האלגוריתם של גוגל מתעדכן כל הזמן וקשה מאוד לעקוב אחר השינויים ולקבל החלטות מושכלות.
חוסר יכולת להעריך את יעילות הקמפיין
אתם יודעים מה זה ROI? ואם כן, אתם יודעים איך למדוד את זה? החזר השקעה (Return on Investment) הוא רק מדד אחד שבודק כמה הקמפיין או המאמץ השיווקי שלכם מועיל. עם שפע הנתונים שמתקבלים מכלים כמו גוגל אנליטיקס או לוח הבקרה של פייסבוק, קשה מאוד לדעת איך להתייחס למספרים ולהחליט האם הקמפיין טוב, מועיל או מיותר. וזה עוד מבלי לדבר על "רעשים" שיש בנתונים, שמפריעים לניתוח נכון ומדויק שלהם.
—
Image by vectorjuice on Freepik