מה עושים אחרי כשלון עסקי?

כשלון עסקי

ניהול עסק הוא עניין מאתגר, והכשלונות מגיעים לצד ההצלחות. למעשה, אפשר להניח שבמהלך חיי העסק שלכם יהיו כשלונות רבים. לצערנו, לפעמים אנו נתקלים בכשלון האולטימטיבי – סגירת העסק. חשוב לזכור שכשלונות מלמדים אותנו הרבה יותר מהצלחות. מומלץ להסתכל על הדברים בצורה רציונאלית ולנסות להפיק לקחים, תוך כדי התאוששות.

הנה כמה דברים שכדאי לעשות לאחר שהעסק נכשל:

נתחו את הכשל: למה נכשלתם? מה הוביל לבעיות ולמכשולים שגרמו לכם ליפול? אתם לא העסק היחידי שנסגר, ובהרבה מקרים הסיבות לסגירה חוזרות על עצמן: התוכנית הפיננסית לא היתה נכונה; הניהול היה כושל ונגוע בבעיות כמו מיקרו-ניהול, חמדנות או חוסר ביטחון; ניסיתם לצמוח ולגדול מהר מדי בלי לחשוב על התוצאות; תזרים המזומנים לא היה טוב, ולא היתה לכם כרית מזומנים מספיקה; השוק היה בירידה ולא הצלחתם להתאים את עצמכם למצב המשתנה, ועוד.

בחנו את ההיסטוריה של העסק שלכם, גם אם היא קצרה, ונסו לזהות את הסיבות העיקריות לכשלון. הבנת הכשל תסייע לכם להימנע ממנו בהמשך הדרך.

סדרו את העניינים הכספיים שלכם: בדקו שהמצב הפיננסי האישי שלכם מסודר ושאתם לא מסתמכים יותר על קווי אשראי של עסק שלא קיים. אפילו אם חלילה הכרזתם על פשיטת רגל, חשוב להתאפס על המצב, להבין מה נשאר וממה תתקיימו, ולהמשיך הלאה.

עבדו עם בעלי עסקים אחרים: השתתפו בכנסים ונסו לייצר לעצמכם קצת נטוורקינג עם בעלי עסקים ויזמים אחרים. שתפו אותם במה שקרה לכם ונסו ללמוד מהניסיון שלהם. נטוורקינג מהסוג הזה ילמד אתכם הרבה וגם יספק לכם תמיכה – משהו שכל אחד צריך לאחר הנפילה.

קחו את הזמן: נפלתם ונכשלתם, וזה לא קל. מגיע לכם לנוח קצת, לעשות הפסקה ולהתבונן בצורה רגועה ושלווה על מה שקרה. סביר להניח שעד רגע סגירת העסק, עבדתם שעות מטורפות ולא היה לכם זמן לעצמכם ולמשפחה. זה הזמן להתנתק מעט מהטירוף וליהנות מחופשה, עיסוק בתחביבים או זמן איכות עם המשפחה.

חשבו על התוכנית העסקית הבאה: בהנחה שאתם לא רוצים לצאת מהעולם העסקי, עכשיו זה זמן טוב להכין את התוכנית העסקית הבאה שלכם. אל תתייאשו והמשיכו לנסות ולהגשים חלומות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *