טעויות נפוצות בניהול עמוד פייסבוק עסקי

ניהול עמוד פייסבוק עסקי

עסקים קטנים רבים נהנים מכוחה של פייסבוק. הרשת החברתית הענקית אמנם מראה סימני דעיכה קלים, בעיקר עקב נטישה של הדור הצעיר, אבל היא עדיין משמשת כלי שיווקי יעיל בעלות נמוכה יחסית עבור עסקים רבים.

בגלל מגבלות תקציביות, עסקים קטנים נוטים לבחור לנהל בעצמם את עמוד הפייסבוק שלהם. באופן עקרוני, אין בכך פסול. כל אחד יכול ללמוד את עקרונות השיווק הבסיסיים ברשתות חברתיות באמצעות קריאת מאמרים באינטרנט וסיוע מקהילות תמיכה כאלה ואחרות. עם זאת, ולמרות המידע הרב הקיים בנושא באינטרנט, עסקים רבים מתלוננים על כך שעמוד הפייסבוק לא מייצר עבורם לידים והכנסות, וכי הנוכחות האינטרנטית שלהם לא תורמת להם מספיק. יכולות להיות לכך סיבות לא מעטות, והבעיות נובעות בעיקר מניהול לקוי של עמוד הפייסבוק. האם אתם מנהלים בעצמכם את עמוד הפייסבוק של העסק שלכם ולא רואים תוצאות? ייתכן שבסופו של דבר תצטרכו לשכור איש מקצוע המתמחה בשיווק במדיה חברתית, אבל קודם לכן, נסו לבדוק את עצמכם ולתקן טעויות בסיסיות שאתם עושים.

רק תוכן שיווקי, יח"צ ופרסומות

סביר להניח שהגולשים עשו לייק לעמוד שלכם מפני שהם מתעניינים בחברה שלכם ובשירותים שהיא מציעה, ועם זאת – לא סביר שתהיה להם סבלנות לספוג אך ורק מסרים שיווקיים כל הזמן. עמוד פייסבוק טוב צריך להכיל תוכן עשיר, המשלב כתבות ומאמרים מעניינים הקשורים לתחום העיסוק שלכם, סרטונים, תמונות ומדיה, ומדי פעם – פרסומות ועדכונים לגבי העסק עצמו. האיזון בין התכנים הוא עניין עדין, וצריך להיעשות בחוכמה. אם העמוד שלכם יהיה מלא אך ורק בנסיונות מכירה, הגולשים יעזבו אותו או פשוט יעלימו אותו מהפיד שלהם.

תדירות נמוכה של עדכונים

אין שום טעם להחזיק עמוד פייסבוק שמתעדכן פעם בחודש. הוא לא יופיע בפיד של הגולשים, וגם אם כן – הם ישכחו ממנו מהר מאוד. עדכנו את העמוד שלכם לפחות כמה בפעם ימים. אם יש לכם קהל פעיל ועירני, ויש לכם תוכן מעניין להציע, אפשר לעדכן אפילו בכל יום.

תדירות גבוהה של עדכונים

למרות האמור לעיל, הגולשים בוודאי לא ישמחו שעמוד מסחרי מפוצץ להם את הפיד בהודעות ולינקים כל חמש דקות. שמרו על תדירות עדכון סבירה.

אי ניטור התעבורה בעמוד

פייסבוק מעמידה לרשות מנהלי עמודים כמה וכמה כלים סטטיסטיים המאפשרים לקבל תמונת מצב ברורה ומפורטת, אולם מנהלי עמודים רבים לא טורחים להשתמש בהם. בין השאר, אפשר לראות את כמו הגולשים שצפו בתכנים שלכם, כמות הלייקים הכללית שהתקבלה (וגם אם עשו Unlike), חיתוכים דמוגרפיים של הגולשים בעמוד, שעות הפעילות שלהם ועוד ועוד. הנתונים האלה, לאורך זמן, יכולים גם להראות לכם איזה פוסטים הגולשים אוהבים יותר ופחות, ומתי אתם מצליחים לקדם את השירותים או המוצרים שלכם. את הנתונים ניתן לראות בטאב ה-Insights בעמוד שלכם.

Facebook insights

בנוסף, העמוד מודיע לכם בכל פעם שיש פעילות בעמוד. אתם יכולים לבחור את הדרך שבה אתם מקבלים את העדכונים. אם בחרתם שלא לקבל עדכונים מיידיים, הרי שחובה עליכם להיכנס לטאב ה-Activities פעם ביום, ולבדוק מה קורה בעמוד. כך למשל, תוכלו לנטר תגובות בעייתיות, לראות איזה פוסט מקבל הרבה לייקים ברגע נתון ולראות מי שיתף את התכנים שלכם.

התעלמות מגולשים או מענה אוטומטי

מי ששולח הודעה בפייסבוק (ולצורך העניין, גם בדואר אלקטרוני), מצפה לתשובה מהירה. כעסק, מומלץ לכם לשים דגש על המענה לגולשים וללקוחות, ולא להזניח או להתעלם. גם אם לא מדובר בתלונה או בעיה, לקוח שמרגיש שאין עם מי לדבר, לא יישאר לקוח שלכם לאורך זמן. נטרו באופן קבוע את תגובות הגולשים, ותנו מענה מהיר במידת הצורך, אפילו אם השאלה אלמנטרית (כמו: "עד איזו שעה אתם פתוחים?"). בנוסף, השתדלו להימנע מתגובות קופי פייסט של "תנו לנו פרטים ונחזור אליכם" או מתגובות שחוזרות על עצמן באופן לקוני. הגולשים שמים לכך לב ולא אוהבים יחס של שירות לקוחות על טייס אוטומטי.

כתיבה עילגת, שגיאות כתיב ועובדות לא נכונות

אתם לא ילדות בנות 8 עם פייסבוק בטלפון הנייד. הקפידו על ניסוחים ברמה סבירה, בדקו את הטקסטים שלכם וודאו שהעובדות נכונות. אם טעיתם, אתם יכולים למחוק את הפוסט או לערוך אותו. אם אתם לא מסוגלים לכתוב ברמה סבירה, עדיף שתשאירו את ניהול העמוד שלכם למנהל מדיה חברתית.

תכנים שאינם מתאימים לקהל היעד

לא תמיד קהל הגולשים בפייסבוק זהה לקהל שאתם רגילים אליו מהעבודה השוטפת. בדקו את החיתוכים הדמוגרפיים של הגולשים בעמוד ונסו לשער איזה קהל אתם רוצים למשוך. התאימו את התכנים וסגנון הכתיבה לקהל היעד. אם אתם משווקים לילדים, מוטב שלא יהיו תכנים בלתי הולמים בעמוד; אם אתם משווקים לגיקים כבדים, אין טעם לשתף מדריכים לשימוש בסיסי בדואר אלקטרוני, וכן הלאה. באותה מידה, שקלו אם כדאי לכם לשתף תכנים באנגלית או לנסות ולהתמקד בעברית – בהתאם לקהל שלכם.

זריקת לינקים ללא הקשר

גם אם מצאתם מאמר נחמד ומעניין באינטרנט, לרוב לא מספיק לשתף רק את הלינק. בגלל היצף המידע, אתם צריכים לנסות לשכנע את הגולשים שהתוכן שלכם מעניין. כתבו כמה מילים מקדימות, הסבירו למה המאמר או הסרטון מעניינים או שימושיים, ונסו לקשר את התוכן לעסק שלכם בצורה כלשהי, אם זה מתאפשר.

מלכודת קליקים – Clickbait

הימנעו מכותרות Clickbait באייטמים שאתם מפרסמים. נסו לתת מידע בצורה הוגנת ופשוטה לגולשים, ואל תנסחו כותרות סנסציוניות שלא לצורך. כעסק בפייסבוק, לא חלה עליכם אתיקה עיתונאית, אבל הגולשים לא אוהבים שעובדים עליהם עם הצהרות בומבסטיות שלא מספקות את הסחורה. סתם קליק זה לא מה שחשוב – אתם צריכים לבנות מערכת יחסים עם הלקוחות והלקוחות הפוטנציאליים, ולשמור על המערכת הזו לאורך זמן.

אי פרגון למקור

העתקת סטטוסים ותוכן בפייסבוק (ובאינטרנט בכלל) היא תופעה ידועה. אין זה מוריד מכבודכם להצהיר (ואף לקשר) למקור שממנו לקחתם סרטון מעניין, רעיון או תמונה מצחיקה – גם אם במקור לא היה מדובר בתוכן אורגינלי.

לא על הפייסבוק לבדו

אתר אינטרנט איכותי ועמוד פייסבוק טוב יתמכו זה בזה ויגדילו את החשיפה שלכם. למרות העלויות הנמוכות לכאורה, עסק לא יכול להישען על עמוד פייסבוק בלבד. פייסבוק, למרות יתרונותיה וקלות השימוש בה, היא פלטפורמה סגורה והשליטה שלכם בה נמוכה מאוד. בכל רגע נתון אתם יכולים לאבד את העמוד והתכנים שיצרתם בו או לאבד גישה לחשבון הפייסבוק בגלל פריצה. אין לכם גיבוי של הנתונים, ואין לכם שליטה בקידום העמוד במנועי חיפוש. בקיצור, פייסבוק לא יכול להיות ערוץ השיווק היחידי שלכם באינטרנט.

צילום: Dimitris Kalogeropoylos

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *