צילום: Jean-Etienne Minh-Duy Poirrier
מתחמי עבודה משותפים, או חללי עבודה, הולכים וצוברים תאוצה כמקום עבודה מועדף – במיוחד בקרב עסקים קטנים, סטארטאפים ופרילאנסרים. מי שמאס בבדידות שבעבודה מהבית, או שאינו יכול להרשות לעצמו שכירת משרד, עשוי ליהנות מהיתרונות של חללי עבודה משותפים – מחיר נמוך יחסית, שירותים נלווים הכלולים במחיר (ארנונה, מטבחון, חשמל וכו') וחברה של אנשים העוסקים בתחומים דומים, כמו גם מיקום באזורים יוקרתיים יחסית, כמו שדרות רוטשילד בתל אביב. בנוסף, בעת שכירת מקום בחלל משותף, אין צורך להתחייב לטווח ארוך, וברוב המקרים אפשר להתמקם במתחם לזמנים קצרים או תקופות ניסיון.
מן הכתבה שפורסמה ב-TheMarker: "המחיר אולי נראה יקר ביחס לשטח האישי המצומצם, אך לרשות השוכרים עומדים שטחים ציבוריים רחבי ידיים הכוללים חדרי ישיבות, מטבחון ומרפסת. בנוסף, התשלום כולל הכל: חשבונות, מסים, מזגן, מים ושתייה חמה, חיבור מהיר לאינטרנט, ריהוט, וכל השירותים שמעניקה הקהילה כגון מפגשים והרצאות… מתחם מיינדספייס שנפתח לאחרונה בשדרות רוטשילד פונה לקהל מגוון עוד יותר ושואף ליצור תמהיל של בעלי מקצוע, כמו סטארטאפים, מעצבים, עורכי דין, מתכנתים ואנשי שיווק באינטרנט שיפרו זה את זה ואף ייצרו הזדמנויות עסקיות. מנהלת קהילה תהיה אחראית על התמהיל האנושי של המתחם, המתפרש על שטח של 900 מ"ר, ומיועד לאכלס כ־160 עובדים".
האם העבודה בחלל משותף מתאימה לכם?
- בדקו האם ההוצאות מוצדקות – אם אתם צריכים לשלם 1,000 ש"ח בחודש, בנוסף על שכירות הדירה הרגילה שלכם, אתם צריכים להצדיק את ההוצאה. האם העבודה במתחם תגדיל בהכרח את ההכנסות שלכם בהתאם?
- בדקו מהם התנאים במקום – האם חלל העבודה נוח לכם – החל מהכסא והשולחן וכלה במטבחון? האם המיקום מתאים לכם או שהוא מצריך נסיעה ארוכה והוצאות חניה?
- מי עוד נמצא שם – ודאו כי האוכלוסיה מתאימה לסוג העבודה שלכם וכי תוכלו להשתלב בחלל העבודה בקלות.
- שקט או הומה? האם אתם מעדיפים סביבת עבודה שקטה או רועשת? האם יש אקוסטיקה מתאימה במקום?
- שירות לקוחות – האם בעלי המתחם דואגים לתחזק אותו כראוי? האם יש טיפול מהיר ויעיל בבעיות?