דמי אבטלה לעצמאים? לא בזמן הקרוב

דמי אבטלה לעצמאים

הצעת החוק לתשלום דמי אבטלה לעצמאים נתקלת בקשיים. ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה את הדיון בהצעה ב-60 יום.

את הצעת החוק יזמו ח"כ אילן גילאון, ח"כ אורלי לוי-אבוקסיס וח"כ חיים כץ. לפי הצעת החוק, יחושבו דמי האבטלה לעצמאי על פי הכנסתו בשנתיים שקדמו למועד שבו היה מובטל. בהצעה גם ישנו סעיף להגבלת מספר הפעמים שבה ניתן יהיה לקבל דמי אבטלה כעצמאים.

החיים הקשים של בעלי עסקים קטנים ידועים לכל. סקר עדכני של להב מצביע על כך ש-62% מהעצמאים שקלו להפוך לשכירים בגלל חוסר ביטחון תעסוקתי ו- 44% הגיעו למצב של פשיטת רגל וסגירת העסק. כידוע, לעצמאים אין רשת ביטחון כמו לשכירים, ובמקרה של כישלון, הם חייבים למהר למצוא עבודה או להקים עסק חדש, ולא יכולים לקבל דמי אבטלה.

ח"כ גילאון הגיב על דחיית ההצעה בוועדה: "אלמלא היינו כבר בסרט הזה, היינו יכולים להיות אופטימיים. עד היום אנחנו ממתינים להצעת החוק שאישרה הממשלה אי שם ב-2011 למתן סיוע לעצמאי שנותר בלי פרנסה, ומעולם, אבל מעולם, לא הבשילה לכדי חקיקה. זהו סוג אחר של מריחה וניסיון לקבור את הצעת החוק. צריך להפסיק את האפליה והקיפוח האלה ולעגן בחקיקה דמי אבטלה ליותר מ-400 אלף עצמאים בישראל".

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *