כך הלכו לאיבוד 600 אלף דולר בקמפיין פרסומי בפייסבוק

פרסום גרוע בפייסבוק

ראג' קאפור בראר מתחזק אימפריה קטנה של מגזיני אופנה, עם נוכחות אינטרנטית מרשימה ומיליוני אוהדים בעמודי הפייסבוק השונים שלו. העסק של בראר, כמו 25 מיליון עסקים קטנים אחרים, נשען לא מעט על עמודי הפייסבוק השונים שלו לצורך הבאת טראפיק לאתרים, וגם משקיע לא מעט בפרסום בפייסבוק, באמצעות מודעות.

עם זאת, ככל שעובר הזמן, בראר התחיל להבין שיש בעיה. מבין מיליוני האוהדים בעמודים שלו, הרבה פרופילים נראו מזויפים – כאלה עם תמונות של פרח כתמונת הפרופיל, מעט חברים ומגורים במדינות עולם שלישי. בשלב מסוים, החליט בראר להשקיע כ-600 אלף דולר בקמפיין מודעות בפייסבוק. לדבריו, לאחר מעשה, הוא הבין שהכסף ירד לטמיון.

אין ספק שפייסבוק לא יכולים להבטיח לכם תוצאות כאשר אתם משתמשים בשירותי המודעות שלהם. אם תפרסמו מודעות גרועות או עילגות, תפנו לעמוד נחיתה לא מוצלח, אם הפילוח וניתוח השוק שלכם לא נכונים – לא משנה כמה חשיפות והקלקות תקבלו – לקוחות משלמים לא ייצאו לכם מזה. זאת ועוד – ההכנסות של פייסבוק עלו ב-63% ברבעון האחרון, מה שמעיד על כך, שבין השאר, עסקים אוהבים לפרסם בפייסבוק, ומשיגים תוצאות טובות. ועם זאת, נראה שבראר, ביחד עם עסקים קטנים אחרים, שם קצת יותר מדי ביצים בסל של פייסבוק, סל שהוא לא מפוקח וקשה מאוד לשלוט בו.

בראר זיהה את הפוטנציאל של פייסבוק בכל הקשור לפרסום, ואף הגיע למטה החברה בטורונטו, כדי לעבור הכשרה על ממשק הפרסום של פייסבוק. ואז, על פי גירסתו, החלו הצרות. בראש ובראשונה, הנתונים של פייסבוק הראו כמות גדולה פי חמישה של הקלקות ממה שהגיע בפועל לאתרים של בראר. הוא טוען שבדק את הנתונים עם כמה וכמה כלים, כולל אנליטיקס וכלי הסטטיסטיקות הפנימי של וורדפרס. בראר הוציא כ-100 אלף דולר ליום על קמפיין, שמהר מאוד היה ברור שההכנסות ממנו לא יכסו את ההוצאות.

הנתונים הגרועים גרמו לכך שבראר הפסיק את הקמפיין בפייסבוק. אולם, באופן מפתיע, הלייקים והעוקבים המשיכו להגיע בהמוניהם. אבל, הם היו ברובם מפרופילים מזויפים. זוהי בעיה ידועה בפייסבוק – בעלי פרופילים מזויפים עושים לייק לפרסומות לא מעטות, משום שזה גורם לפרופיל שלהם להיראות אמיתי ואמין.

בראר רצה לקבל חלק מהכסף שלו בחזרה מפייסבוק, בטענה שהקמפיין הניב הרבה יותר מדי קליקים מזויפים. אולם, תנאי השימוש של פייסבוק לא מאפשרים בחינה של הקליקים על ידי צד שלישי – זאת בניגוד לחברות אחרות בתחום, שדווקא כן מאפשרות בחינה של קליקים במקרים של חוסר הסכמה.

למרות שהוא עוד חייב לפייסבוק כסף, בראר לא מתכוון לשלם ופייסבוק כבר לא מעוניינת בו כלקוח. בינתיים, יש לבראר עמודים עם מיליוני אוהדים, שחלק ניכר מהם אינם אנשים אמיתיים. איזה חלק? הוא לא יכול לדעת, מכיוון שאין שום כלי שיכול לבדוק זאת. וכך, שפך בראר מאות אלפי דולרים על קמפיין שגרם לו בעיקר הפסדים ועוגמת נפש.

אם אתם חושבים לפרסם בפייסבוק כערוץ עיקרי, כדי שתחקרו את הנושא לעומק ותבינו את הסיכונים הכרוכים בכך. בפייסבוק, אתם לא בשליטה, והאפשרויות שלכם לצמצם הפסדים הן מועטות ומוגבלות.

מקור הסיפור: http://www.businessinsider.com/mans-600000-facebook-ad-disaster-2014-2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *